قم محل سکونت بیشتر مراجع تقلید ساکن ایران است. بزرگترین حوزه علمیه در ایران و مرکز مدیریت حوزههای علمیه نیز در این شهر واقع شده است. طلابی از مناطق مختلف ایران و کشورهای دیگر در حوزه علمیه قم تحصیل میکنند.
خبرنامه برای اطلاع از تخفیف های ویژه و آخرین رویداد ها در خبرنامه پول تیکت عضو شوید.
خانه ملاصدار یکی از خانههای تاریخی قم است که در محله چال حمام روستای کهک قرار گرفته است. این خانه متعلق به ملاصدرا فیلسوف نامی قرن ۱۱ هجری قمری است.
کاروانسرای پاسنگان مربعی شکل است و روی پایههای سنگی قرار دارد. این بنا ۲,۵۰۰ متر مربع مساحت دارد و به سبک کاروانسراهای نواحی مرکزی ایران بنا شده است.
این روستا در فصل تابستان پاتوقی خوبی برای دورهمیهای خانوادگی و دور شدن از روزمرگیهای زندگی است. دیدنیهای این روستا را جاذبههای تاریخی و طبیعی تشکیل میدهد.
محیط و آب استخر ضدعفونی شده همراه با دمای مناسب مطابق با شرایط و دستورالعملهای بهداشتی با تایید وزارت بهداشت می باشد.
دینوری، احمد بن داود، الاخبار الطوال، تحقیق: عبدالمنعم عامر مراجعه جمال الدین شیال، قم، منشورات الرضی، ۱۳۶۸ش.
قیام علیه معتصم؛ در ??? ?? ?????? اوایل خلافت معتصم مردم قم دست به شورش زده و حاکم شهر را بیرون کردند. معتصم لشکری روانه قم کرد. لشکر او خساراتی به این شهر وارد کرد.[۴۱]
سمعانی، عبدالکریم بن محمد، الانساب، تحقیق: عبدالرحمن بن یحیی بلیط استخر معلمی یمانی، حیدرآباد، مجلس دائرة المعارف العثمانیه، ۱۹۶۲م/۱۳۸۲ق.
این کاروانسرا که در حال حاضر در جاده قم-گرمسار واقع است، یکی از بزرگترین ??? ?? ????? ?????? کاروانسراها در نوع خود و از آثار ملی ایران محسوب میشود.
قیام علیه معتضد؛ معتضد حکمرانان غیر شیعی را به قم فرستاد. قمیها حکمرانان وی را از شهر بیرون ???? ????? کردند، وی ابراهیم بن کلیخ را برای دفع شورش به قم فرستاد، ابراهیم نتوانست شورش را مهار کند، خلیفه از امیر اسماعیل سامانی برای دفع شورش قم کمک خواست، امیر اسماعیل شورش را خواباند، و یحیی بن اسحاق شیعی را به حکومت ???? ????? گماشت.[نیازمند منبع]
بر پایه روایات دیگر قم و اهالی آن در زمانی که غیبت امام زمان(عج) به ظهور منتهی میشود بر دیگر خلایق حجت هستند و ملائکه بلا را از این شهر و اهل آن دور میکنند.[۲۰] هنگامی که فتنهها به شما روی آورد به قم پناه ببرید.
قزوینی، سید عبدالجلیل، النقض، تصحیح: محدث ارموی، تهران، انجمن آثار ملی، ۱۳۵۸ش.
در برخی منابع عواملی برای گسترش تشیع در قم ذکر شده است: هجرت خاندان اشعری